Hambaravi Kliinik

Implantaadi paigaldamine

Hambaimplantaadi paigaldamine on tänapäeval üks tõhusamaid meetodeid puuduva hamba asendamiseks. Vaatame lähemalt hambaimplantaadi eesmärke, kasutatud materjale ja protsessi diagnostilisi etappe.

Hambaimplantaadi eesmärk ja tüübid

Hambaimplantaat on mõeldud asendama hamba juuri, pakkudes tuge proteesidele nagu kroonid, sillad või eemaldatavad proteesid. Implantaat aitab taastada nii esteetikat kui ka närimisfunktsiooni. On olemas mitut tüüpi implantaate, sealhulgas koaksiaalimplantaadid ja subperiosteaalsed implantaadid, millest esimene on tihedamalt kasutatav. Implantaadi paigaldamine parandab oluliselt elukvaliteeti ja on pikaajaline lahendus.

Implantaadi materjalid ja omadused

Implantaadid valmistatakse peamiselt titaanist, mis on koesõbralik ja vastupidav materjal. Titaanist kruvi on biokompatibiline ja seega ei põhjusta allergilisi reaktsioone. Mõnel juhul kasutatakse ka keraamilisi implantaate, mis on hea alternatiiv neile, kellel on titaani suhtes tundlikkus. Keraamilised implantaadid on esteetiliselt meeldivad ja vastupidavad.

Esimene visiit ja diagnostilised etapid

Esimese visiidi ajal teeme põhjalikud uuringud patsiendi suuõõne kohta. Kasutame röntgeni- ja 3D-röntgenuuringuid, mis võimaldavad täpset ja detailset vaadet lõualuule. Diagnostiliste mudelite ja jäljendite abil valmistame etteplaani implantaadi paigaldamiseks. Kõik need etapid võimaldavad meil tagada, et implantaadi paigaldamine oleks edukas ja püsiv.

Protseduuri etapid

Läbime esmalt kirurgilise etapi, kus implantaadi paigaldamine toimub. Seejärel jätkame proteesidega, kroonide ja sildade paigaldamisega. Lõpetuseks keskendume jätkuhooldusele ja suuhügieenile.

Kirurgiline etapp: implantaadi paigaldamine

Kirurgilise etapi käigus paigaldatakse hambaimplantaat lõualuusse. Selleks teeme igemesse väikese lõike, millega paljastame luukoe.

Paigaldame implantaadi vastavalt eelnevalt tehtud mõõtmistele ja röntgenuuringutele.

Protsess on tavaliselt üsna valutu, kuna kasutame kohalikku tuimestust.

Ühe implantaadi paigaldamine võtab umbes 25-35 minutit.

Peale paigaldamist võib olla vaja kasutada igemeformeerijaid, mis aitavad haaval kiiremini paraneda.

Proteesimine: kroonide ja sildade paigaldamine

Kui implantaat on luustunud ja valmis koormust kandma, paigaldame kroonid või sildproteesid.

Esmalt paigaldame implantaadi peale tugiposti ehk abutmendi.

Peale seda valmistame ajutised proteesid või krooni, et patsiendil oleks ajutine lahendus kasutuseks.

Lõplikud kroonid ja sillad valmistatakse laboratoorsete jäljendite kaudu ning kinnitatakse tugipostile.

Selle etapi jooksul tehakse mitu visiiti, et tagada proteeside õige asetus ja mugavus.

Jätkuhooldus ja suuhügieen

Implantaadi õnnestumise panustavad suuresti õige suuhügieen ja regulaarne järelkontroll.

Patsient peab hambaarsti külastama esimestel kuudel peale implantaadi paigaldamist, et kontrollida implantaadi ja igemete olukorda.

Igapäevane suuhügieen, nagu põhjalik hammaste harjamine ja hambaniidi kasutamine, on hädavajalik.

Regulaarsed professionaalsed puhastused aitavad vältida igemepõletikku ja muid tüsistusi.

Implantaadi hooldus ja konsultatsioon

Implantaadi hooldus ja patsiendi konsultatsioon on kriitilise tähtsusega hambaimplantaatide pikaajalise edu tagamiseks. Suitsetamine ja diabeet võivad mõjutada implantaadi kinnitumist ja tervist.

Riskid

Implantaadi paigaldamine hõlmab teatud riske, nagu igasugune kirurgiline protseduur. Kõige tavalisemad riskid on infektsioon, luu kadumine ja implantaadi mitteühinemine luuga.

Suitsetamine võib oluliselt suurendada komplikatsioonide riski. Meie soovitus on suitsetamisest loobuda enne ja pärast protseduuri. Diabeetikud peavad oma veresuhkru taset hoolikalt jälgima, et vähendada komplikatsioonide riski.

Pärast implantaadi paigaldamist on oluline järgida kõiki hooldusjuhiseid. Regulaarne suuhügieen ja professionaalsed kontrollid aitavad vältida probleeme ja tagavad implantaadi pikaajalise püsimise.

Regulaarne hammaste ja implantaatide puhastamine aitab vältida põletikku ja nakkusi. Spetsiaalsete puhastusvahendite, nagu hambavaheharjad ja hambaniit, kasutamine on soovitatav.

Patsient peab kinni pidama arsti antud juhistest ja käima regulaarsetes kontrollides. Meie kogemus näitab, et patsiendid, kes hoolikalt järgivad hooldus- ja hügieenisoovitusi, saavutavad parimaid tulemusi.

Tervislik eluviis, sealhulgas tasakaalustatud toitumine ja piisav vedeliku tarbimine, aitab samuti kaasa implantaadi edukale kestmisele. Suitsetamisest loobumine on eriti oluline, sest see vähendab oluliselt komplikatsioonide riski.

Konsultatsioon ja ravi järgimine

Implantaadi paigaldamise konsultatsioon on põhjalik ja personaalne. Me arutame patsiendi vajadusi, ootusi ja meditsiinilist ajalugu. Hinna ja järelmaksu võimalused selgitatakse konsultatsiooni käigus.

Konsultatsiooni käigus selgitame protseduuri etappe ja vastame kõigile küsimustele. Pärast implantaadi paigaldamist on meie roll pakkuda jätkuvat järelhooldust ja soovitusi. Kontrollid on vajalikud implantaadi seisundi hindamiseks ja võimalike probleemide varaseks avastamiseks.

Meie eesmärk on tagada patsientidele kaunis ja tervislik naeratus. Professionaalne ja hoolikas järelhooldus annab parimad võimalused püsivate ja rahulolevate tulemusteni jõudmiseks.

Broneeri aeg vastuvõtule

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.